Ikeás mézeskalács ház
Bár családi szokás, hogy a mézeskalács házikót szilveszterkor törjük meg, idén ez karácsonykor történt. Még szerencse, hogy legutóbb, amikor az Ikeába jártunk, a kosarunkba került "valahogy" a mézeskalács házuk lapjai. Így két ünnep között is tudtunk együtt díszíteni, és az év utolsó napján sem maradunk a megszokott hagyomány nélkül.
Az Ikeás recept egy tojásfehérjéhez 250 gramm porcukrot és 5 ml citromlevet javasol. Ezt kell összekeverni, majd habverővel összedolgozni. Mi kicsit több porcukrot tettünk bele, lehet a tojásfehérjénk volt nagyobb. Lényeg, hogy sűrű legyen a massza.
Az elkészült cukormázzal, és egy csomag smarties cukorkákkal feldíszítettük a ház falait, és a tetejét is.
Összeállítás:
A házi mézeskalács házikónknak mindig van alapja. Ennek sajnos nincs. Ez az összeállításkor jelentett gondot. A tálcán könnyen szétcsúsztak az elemek. Ezért került alá szalvéta.
Az illesztésekhez bőven került a cukormázas mappából.
Elsőként a ház falait ragasztottuk egybe.
Egy óra múlva felkerült az első tetőlap is.
A második tetőlappal egy újabb órát vártunk.
Egy épp megfelelő magasságú bögrével alá is támasztottuk, így száradt egy éjszakát.
A tetőkkel kapcsolatban végül úgy döntöttünk, nem kerülnek rá.
Inkább megeszegettük. Nagyon finom! Alig várjuk a szilvesztert, hogy ezt a házikót is megtörhessük!
Ne maradj le egy bejegyzésről sem! Kövesd a blogot közösségi oldalakról:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése