Téli esték - csigát pödrünk

Ilyen ramaty, téli időben jól esik esténként bekuckózni, nosztalgiázva csiga tésztát készíteni.

No nem nagy mennyiségben...kinek van már arra ideje... Épp csak 2-3 tojásból - annyit, hogy "mutatóba" legyen.


A régi recept szerint 1 tojáshoz 10 dkg lisztet kell gyúrni, de ha tökéleteset szeretnénk csinálni, mérjük meg a tojást is a tojáshéj nélkül. 
Ehhez adjunk 2-szer annyi lisztet. 
Példaként: egy 56g-os tojáshoz 112 g-nyi liszt szükséges. 
Gyúrjuk, kis pihentetés után nyújtjuk. Nyújtás után ki csíkokra, ki kockákra vágja. 
Pödörjük, kifőzzük, jó étvággyal megesszük. 
A frissen készült kifőtt tésztának soha sincsen párja.
Vagy kint hagyjuk száradni a a száraz levegőn egy konyharuhával letakart tálcán 2-3 napra. 
Majd ha megszáradtak, és kigyönyörködtük magunkat a látványban, jól szellőző dobozba eltesszük későbbre... 

Sokszor adok ajándékba magam készítette csigát... nem kilós mennyiségeket, csupán kis adagnyit.
A kézzel készült dolgoknak mindig felbecsülhetetlen értéke van.

Szeretettel, Évi


Ne maradj le egy bejegyzésről sem! Kövesd a blogot közösségi oldalakról:


Ez is érdekelhet:



Megjegyzések