Téli esték - csigát pödrünk
Ilyen ramaty, téli időben jól esik esténként bekuckózni, nosztalgiázva csiga tésztát készíteni.
No nem nagy mennyiségben...kinek van már arra ideje... Épp csak 2-3 tojásból - annyit, hogy "mutatóba" legyen.
A régi recept szerint 1 tojáshoz 10 dkg lisztet kell gyúrni, de ha tökéleteset szeretnénk csinálni, mérjük meg a tojást is a tojáshéj nélkül.
Ehhez adjunk 2-szer annyi lisztet.
Példaként: egy 56g-os tojáshoz 112 g-nyi liszt szükséges.
Gyúrjuk, kis pihentetés után nyújtjuk. Nyújtás után ki csíkokra, ki kockákra vágja.
Pödörjük, kifőzzük, jó étvággyal megesszük.
A frissen készült kifőtt tésztának soha sincsen párja.
Vagy kint hagyjuk száradni a a száraz levegőn egy konyharuhával letakart tálcán 2-3 napra.
Majd ha megszáradtak, és kigyönyörködtük magunkat a látványban, jól szellőző dobozba eltesszük későbbre...
Sokszor adok ajándékba magam készítette csigát... nem kilós mennyiségeket, csupán kis adagnyit.
A kézzel készült dolgoknak mindig felbecsülhetetlen értéke van.
Szeretettel, Évi
Ne maradj le egy bejegyzésről sem! Kövesd a blogot közösségi oldalakról:
Ez is érdekelhet:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése